‘Elke dag heeft Brent zijn gekkenuurtje’

brenttie

Brent is onze Airedale-terriër van inmiddels acht jaar. We kozen ooit voor dit ras, omdat we de uitstraling grappig en eigenwijs vonden. En dat is gebleken, want Brent is lief, eigenzinnig én heel grappig.

‘Hij lijkt wel een blije koe!’, zeggen veel mensen die we bij het wandelen tegenkomen. Vier poten van de grond is bij Brent dan ook geen uitzondering. Ook vinden veel mensen het een hond die je niet meer vaak tegenkomt. Eentje die vroeger bij de boer op het erf liep.

Maar… Het is niet zo dat hij altijd zin heeft om te wandelen. De buren zien het al wanneer Brent niet wil. Dan is er echt geen beweging in te krijgen. En keren we maar weer terug naar huis. Door te blaffen laat hij ons dan vanzelf weten wanneer hij wél zin heeft om te wandelen.

Brent ligt ook graag in de tuin. Daar heeft hij een eigen deurmat, waar hij alles naartoe brengt dat hij krijgt of heeft gevonden. Zijn snoepjes verstopt hij in de bloempotten. Wil hij naar binnen, dan gaat hij met zijn neus langs een bel die aan de tuindeur hangt. Dan weten wij: open doen!

Is hij binnen om 18:00 uur, dan is het al acht jaar lang bal bij ons thuis. Al toen hij een pup was, begon hij rond die tijd met zijn speeltjes te gooien en herrie te maken. En dat doet hij nog steeds. Het gekkenuurtje, noemen wij het. En dat uurtje slaat hij werkelijk waar geen enkele dag over!

Daarna wil hij steeds vaker even kroelen. Hoe ouder, hoe aanhankelijker, lijkt het wel. Kortom: onze vrolijke krullenbol Brent is een hele gezonde hond en een échte vriend van ons. We zijn enorm blij met hem!

Astrid van de Kamp

Hypoaalergeen hondenvoer

Wild Forest

Hypoallergeen graanvrij hondenvoer met wild, lamsvlees, groente en fruit. Geschikt voor alle volwassen honden.

Bestel nu
Hypoallergeen hondenvoer

Island Farm

Hypoallergeen graanvrij hondenvoer met eend, kalkoen, wild, groente en fruit. Geschikt voor alle volwassen honden.

Bestel nu
proefpakket

Proefpakket

Het proefpakket van is dé manier om Wolf's Mountain te proberen!

Bestel nu
hypoallergeen hondenvoer

Alaska River

Hypoallergeen graanvrij hondenvoer met zalm, haring, kip, groente en fruit. Geschikt voor alle volwassen honden.

Bestel nu