‘Kwijlende stinkerd wil ik voor geen goud kwijt’

Bull mastiv

Niet te geloven. Het stinkt, het rochelt, het poept, het kwijlt, het steelt en het proest, zonder enige vorm van gene. Het is harig, weegt zo’n 40 kilo, loopt op vier poten en eet niet maar schranst. Maar toch wordt hij met liefde omarmd en al zijn daden worden vergeven. Nou ja, bijna al zijn daden.

Voor geen goud wil ik deze kwijlende stinkerd, genaamd Boaz, kwijt. Laat dat duidelijk zijn. Onze stoere bruine bastaard maakt ook echt deel uit van het geheel en heeft zijn voorkeuren. Als het op verre wandelingen aan komt, geeft hij de voorkeur aan het bazinnetje. Maar als meneer honger heeft, komt hij jammeren en klagen bij de baas.

Amerikaanse Buldog, Bul Mastiff en Boxer, het zit er allemaal in. Zijn bewegingen en gedragingen liggen het dichtst bij de Boxer, maar ik hou van ieder stukje van die hond. Dat heeft alles te maken met zijn karakter. Hij is net zo min perfect als ik dat ben en ik leer nog steeds van hem. De stoere, bange Boaz, die me weerhield van autorijden toen mijn bloedsuikers te laag waren. Dezelfde Boaz die tussen het water achter mijn huis en het fietsje van mijn kleinzoon gaat staan. En die liggend met mijn kleinzoon op de bank uitvoerige knuffelsessies houdt.

We hebben al wat met hem afgetobd en zijn zelfs bang geweest (net als de dierenarts) dat we hem niet konden redden. Twee keer vroeg ik me serieus af, of ik hem niet verder moest laten lijden. Gelukkig heb ik durven vertrouwen op mijn rotsvaste geloof in Boaz en de dierenarts. Ondanks zijn labiele gezondheid, willen we hem echt niet kwijt en is hij een graag geziene gast, op meerdere (logeer)adressen!

Jan van Bennekum

Junior Valley

Hypoallergeen graanvrij hondenvoer voor pups. Met vijf soorten vis, kip, groente en fruit. Geschikt voor honden van 1-12 maanden van alle rassen.

Bestel nu
proefpakket

Proefpakket

Het proefpakket van is dé manier om Wolf's Mountain te proberen!

Bestel nu
Hypoaalergeen hondenvoer

Wild Forest

Hypoallergeen graanvrij hondenvoer met wild, lamsvlees, groente en fruit. Geschikt voor alle volwassen honden.

Bestel nu
Hypoallergeen hondenvoer

Island Farm

Hypoallergeen graanvrij hondenvoer met eend, kalkoen, wild, groente en fruit. Geschikt voor alle volwassen honden.

Bestel nu